viernes, 29 de abril de 2016

EL PETIT PRÍNCEP - 26/4/2016

El dimarts 26 d'abril, dins de la setmana cultural, els alumnes de tercer vam celebrar el dia del llibre contant-los als de primer cicle que haviem llegit "El petit príncep".



Al segon trimestre vam elaborar, entre tot el centre, un mural a la biblioteca sobre este llibre. Després, a mesura que l'hem llegit, hem reflexionat i hem fet dibuixos.






jueves, 28 de abril de 2016

SETMANA CULTURAL - ABRIL 2016

Enguany, la Setmana Cultural del nostre centre ha girat al voltant del tema de les Olimpiades.


En primer lloc, el dilluns 25, per la vesprada, es va fer la Inauguració amb una desfilada pel pati, l'entrada de la torxa olímpica i una dansa.
















En segon lloc, l'alumnat de segon cicle vam investigar sobre els Jocs Olímpics de Barcelona 92 i sobre les mascotes de les diferents Olimpiades. Sobre aquestos temes els vam fer la exposició als xiquets i xiquetes de 5é i 6é.



En la nostra exposició vam comentar algunes curiositats d'aquell event com, per exemple, que van participar 9.356 atletes (6.652 homes i 2.704 dones) de 169 països, que Cobi, la mascota olímpica, la va dissenyar el valencià Xavier Mariscal en estil cubista, o que Freddie Mercury no va estar a l'acte d'inauguració perquè va morir uns mesos abans.

CANÇÓ "BARCELONA" - FREDDIE MERCURY I MONTSERRAT CABALLÉ

En la Cerimònia de Clausura es va interpretar la cançó "Amics per sempre" de Los Manolos.

CANÇÓ "AMIGOS PARA SIEMPRE"

Al final, els vam proposar l'activitat de pintar una mascota olímpica i decorar el corredor.


Per altra banda, el tercer cicle ens va preparar unes miniolimpiades amb diverses activitats, permis i exhibicions. Tots ho vam passar fenomenal i amb ganes de repetir el curs que ve!!!!

Per últim, el divendre dia 29 es va celebrar la Marató i la cloenda de la Setmana. Va ser molt emocionant per a tots.

Eixe dia, després del pati, els tres grups, a les nostres aules, vam escriure i dibuixar sobre tot allò que més ens havia agradat. No sabiem per on començar!!!

miércoles, 6 de abril de 2016

FEM MEMÒRIA

Tal com diu Machado (Provervios y cantares, XXIX):


Caminante, son tus huellas
el camino y nada más.
Caminante, no hay camino,
se hace camino al andar.
Al andar se hace camino,
y al volver la vista atrás
se ve la senda que nunca
se ha de volver a pisar.
Caminante, no hay camino
sino estelas en la mar.

Si preferiu, podeu escoltar-ho cantat per Serrat en el següent enllaç:



El fet és que, a mesura que anem vivint experiències, anem deixant una estela, com els vaixells a la mar. Però, amb el pas del temps, els records es van desdibuixant fins que pot aplegar a desaparéixer qualsevol rastre.

Per evitar que això passe, és convenient recórrer una i una altra vegada la mateixa senda. Quan la transitem assíduament, les nostres pròpies petjades impedixen que oblidem el camí.

Ara que ja hem recorregut junts un trajecte de mesos, és hora de fer memòria de tot el que hem viscut fins ací i pot ser estem oblidant, i de fer balanç del profit que hem tret de les lliçons donades. Per això, volem deixar constància d'alguns fets destacats.

HIP-HOP


ALBORACHE


VENTALL PRIMER TRIMESTRE CURS 2015-16

NOTÍCIES

EL CUBISME DE PICASSO - 1/2/2016

MUSEU COMARCAL DE L'HORTA - 5/2/2016

RIU TÚRIA RIU


VENTALL SEGON TRIMESTRE CURS 2015-16


VENTALL TERCER TRIMESTRE CURS 2015-16



INVESTIGUEU


Investigar és buscar respostes a les preguntes que ens fem les persones en el nostre dia a dia.

El procés d'investigació implica dur a terme les accions que siguen necessàries per contestar les nostres qüestions o resoldre els problemes que ens plantegem.

Al llarg de la Història, la Humanitat s'ha fet preguntes referides a infinitat de coses i, en el seu intent de trobar respostes, ha anat descobrint nous mètodes científics.

BREU HISTÒRIA DEL MÈTODE CIENTÍFIC

A mesura que la Humanitat ha acumulat coneixements al voltant d'un tema, s'han anat conformant les diverses disciplines científiques.



En funció de les preguntes i de l'objecte que s'investiga hi ha diversos tipus d'investigadors. Els historiadors tracten d'explicar el que va ocòrrer en el passat a través de la documentació en biblioteques o en Internet, així com de l'estudi d'objectes que han trobat altres investigadors com, per exemple els arqueòlegs, que busquen evidències del passat (tresors, fòssils, mòmies, vaixells enfonsats, etc.).




Vosaltres, a casa, també podeu investigar sobre allò que us cride l'atenció del passat. Ací us plantegem algunes qüestions inicials:

- Què és el Taj Mahal, quan es va construir i perquè?
- Són iguals les piràmides trobades a Egipte i a Mèxic?
- És cert que el inuits provenen d'Àsia?
- Per què van desaparéixer els dinosaures?
- Saps que Eratóstenes va medir la distància al Sol? Com ho va fer?




Recorda: Pren nota de tot allò que investigues i porta-ho a classe per a compartir-ho. Segur que les preguntes que us feu i els resultats de les vostres investigacions són molt interessants.




RECORDEU ANÈCDOTES

Una anècdota és un relat curt que explica un incident rar, interessant o divertit que li ha passat a la persona que la conta o a algú que coneix.

Ha de començar connectant amb la realitat. Per això cal especificar al principi el moment en el que va ocórrer, així com el lloc i les persones amb qui estava la persona que ho va viue. Després es narra el succés, amb la pretensió d'explicar el que va passar.

Recordeu anècdotes viscudes en família i després conteu-les a classe.

ELECTRICITAT - TALES DE MILETO

Hui hem buscat en internet la història de l'electricitat i hem aplegat a Tales de Mileto. Este físic, matemàtic, geòmetra i legislador grec, va nàixer en l'any 625 a.C. i va morir el 547 a.C. I, per la seua trajectòria, se'l va conéixer com un dels Set Savis de Grècia. Una de les coses que pot sorprendre és vore que va nàixer en un any més gran del que va morir i això és així perquè es tracta d'anys abans de Crist.




Al trobar esta cita i llegir-la, alguns xiquets han comentat que no entenen perquè s'ha de parlar mal dels altres si no és bo fer-ho. Ún ha indicat que si algú te cau mal, no li fas cas i ja està.

En relació a l'electricitat, sembla que la va descobrir frotant una vareta d'àmbar amb llana. Nosaltres, després de buscar què era l'àmbar, hem frotat un bolígraf de plàstic amb la roba per atraure paperets xicotets i ha resultat molt sorprenent.



martes, 5 de abril de 2016

lunes, 4 de abril de 2016

RESOLGUEU PROBLEMES


El dia a dia ens planteja molts problemes matemàtics als que cal aprendre a donar resposta. Ací proposem alguns que podeu resoldre en casa:

1. Si 7 persones decidim anar a vore el Taj Mahal i el viatge costa 1759 euros per persona, quant ens costarà a les 7?





2. Tales de Mileto va nàixer en l'any 625 a.C. i va morir el 547 a.C. A quina edat va morir? Si encara estiguera viu, quants anys tindria?



3. Si vas a classe de dibuix els dimecres de 6 a 7:30 de la vesprada, quants minuts estas dibuixant?




4. El Sol és la nostra estrella.


I diuen els astrònoms que la distància entre la Terra i el Sol és d'uns 149.600.000 km.



Es calcula que si viatjàrem des del nostre planeta al Sol tardariem 26 anys. Quants anys tindries tu quan aplegares? Quina edat tindries al tornar del viatge?

MUSEU COMARCAL DE L'HORTA - 5/2/2016

El 5 de febrer vam anar d'excursió al Museu Comarcal de l'Horta (Torrent) i ho vam passar molt bé. És una casa feta a principis del segle XX que té habitacions, un pati, una cuina, un pou, un saló...

A les habitacions hi havia una camisó de la dona que vivia en la casa, un cavallet de fusta a l'habitació infantil, una làmpara i una ràdio antigues, plats i altres utensilis de cuina, etc. 

Vam fer instruments de canya com es feien abans en temps antics. Vam esmorzar i, en el pati de la casa, vam jugar a jocs tradicionals (corda, boletes, xapes...)

Va ser molt divertit i fascinant descobrir com era la vida en temps passats.

Podeu conéixer la història del museu o fer una visita virtual clicant en els següents enllaços:

HISTÒRIA
VISITA VIRTUAL